Puur Natuur

 Home / Wat te doen / Puurnatuur
Kussen in Kortessem

De Mombeek en de Winterbeek vormen het vitale aderstelsel van het Kortessemse landschap. Dankzij hun groene valleien en hun kenmerkende natuurontwikkeling kent Kortessem maar liefst drie natuurreservaten: het natuurreservaat van Zammelen, den tram Wintershoven en de Nietelbroeken in het grensgebied tussen Kortessem en Diepenbeek. Ook in het Belle-Vuebos mag de natuur zich spontaan ontwikkelen en herstellen. Het bos is gedeeltelijk toegankelijk.


Haspengouw wordt ook wel eens het Toscane van het noorden genoemd. Het zo kenmerkende glooiende landschap vind je ook terug in Kortessem: bossen en valleien vormen een lappendeken met weilanden, graanakkers en maïsvelden, overjaarse hoogstamboomgaarden, aanplantingen van aardbeien en bessen en bovenal van laagstammig hardfruit. Wie Kortessem zegt, zegt fruit.

Op nog geen kilometer van het centrum van Kortessem kunnen kinderen in het Hemelspark op hun eigen speelse manier genieten van zoveel natuurpracht. Het park ligt in de vallei van de Winterbeek, en bestaat uit verschillende speelzones: een speelheuvel, een sport- en speelweide, een speelvijver met een eiland en een speelbos.
Je kan er midden in de natuur picknicken.

Ben je in de wintermaanden in Kortessem, kijk dan geregeld eens omhoog, naar de boomkruinen. als de bladeren nog in de knoppen zijn, drukt de mythologische maretak zijn panoramische stempel op de horizon.

Vlug, kus je geliefden, het brengt naar verluidt geluk en voorspoed!