Proef Kortessem

 Home / Proef Kortessem

Domein Schorpion

De familie Schorpion heeft 2 hectare wijngaard op de zuidflank van Vliermaal. Schorpion is in Vlaanderen een begrip met hun uiterst kwalitatieve mousserende wijnen, gemaakt volgens de Méthode Traditionelle. Tussen maart en september zijn er na afspraak rondleidingen voor groepen mogelijk.  website

Confrerie van het Kortessems fruit en haar Gastronomie

De Confrerie van het Kortessems fruit en haar Gastronomie behartigt het toeristisch imago van Kortessem en Haspengouw. Ze doet dat tot ver buiten de grenzen van de gemeente en de regio. Tweejaarlijks organiseert de vereniging ‘Culinair Haspengouw’, een wedstrijd die een gerecht op basis van streeksproducten bekroont.

  website

Nationale Boomgaardenstichting

De hoofdzetel van de Nationale Boomgaardenstichting (NBS) ligt in Vliermaal. De stichting houdt zich bezig met pomologisch studie- en opzoekwerk, en zet zich in voor het behoud van de hoogstamboomgaarden en het genetisch materiaal van oude fruitrassen. In de winkel van NBS kan je fruit en afgeleide streekproducten kopen.


  website

Dag- en arbeidscentrum De Wroeter (winkel)

Arbeidscentrum De Wroeter biedt werk aan mensen die op de gewone arbeidsmarkt moeilijk een plek vinden. Volwassenen met een sociale of verstandelijke beperking maar met veel talenten en mogelijkheden. Deze talenten zet men bij De Wroeter in voor het maken van confituur van biologisch gekweekt fruit, het bakken van ambachtelijk brood en gebak en voor de biologische teelt van groenten. Op de site van De Wroeter is er een boerderijwinkel waar je 3 dagen per week terechtkan. Je kan De Wroeter ook bezoeken na reservatie.


  website
  Bekijk de Kortessemse eetgelegenheden